Pedodontia

Se ocupa de tratamentul afectiunilor dentare la copii. In cabinetul nostru stomatologic copii Dvs. vor fi tratati cu rabdare si profesionalism. Prima vizita la cabinet ar trebui sa fie facuta pe la varsta de 3,4,5 anisori cand copilul Dvs va fi doar familiarizat cu instrumentele, cu scaunul ,cu atmosfera de lucru, dar fara interventie asupra lui. La sectiunea “Informatii utile-sfaturi”, gasiti niste informatii in legatura cu dintii de lapte

Eruptia dintilor

Dentitia copilului se formeaza inca dinaintea nasterii. Cel mai devreme la 4 luni, primii dinti de lapte care erup prin gingiile din partea inferioara a gurii, sunt incisivii centrali urmati indeaproape de incisivii din partea superioara . Desi cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, ordinea in care ei apar variaza. Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale.

Dintii de lapte

Este important sa mentinem sanatatea dintilor de lapte. Cariile neglijate pot si de obicei chiar duc la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.

Dintii de lapte sau dintii primari sunt importanti pentru:
- O mestecare si hranire adecvata;
- Ofera spatiul dintilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta;
- Permit dezvoltarea normala a oaselor si muschilor maxilarului.
Dintii de lapte influenteaza dezvoltarea vorbirii si participa la formarea unei prezente agreabile.

Periajul la copii

Puteti incepe periajul dintilor copilului imediat ce primul dinte a erupt. Poti folosi pasta de dinti cu fluoride, cantitativ cat un bob de mazare, dupa ce copilul este suficient de mare sa nu inghita.

La 4 sau 5 ani, copilul trebuie sa se spele singur pe dinti de doua ori pe zi dar sub supraveghere pana la 7 ani, astfel incat sa te asiguri ca face acest lucru constiincios.
Cand invetati copilul sa se spele pe dinti:
- Puneti periuta in unghi de 45 grade;
- Incepeti perierea usoara din dreptul gingiilor intr-o miscare circulara usoara;
- Periati suprafata exterioara a fiecarui dinte, partea de sus si jos;
- Repetati aceeasi metoda pentru suprafata interioara a dintilor si gingiilor;
- Terminati prin perierea limbii pentru improspatarea respiratiei si indepartarea bacteriilor;
- Folositi ata dentara pentru indepartarea placii dentare dintre dinti, unde periuta nu ajunge.

Cariile la sugari

O forma serioasa de carii la copii se regaseste in randul sugarilor. Si asta datorita expunerii prelungite a danturii copilasului la lichide cu un continut ridicat de zahar. Printre acestea fiind laptele (inclusiv laptele matern), laptele praf, sucul de fructe si alte bauturi indulcite.

Lichidele dulci care intra in contact cu dintii copilasului tau favorizeaza producerea unor acizi si bacterii care afecteaza smaltul dintilor.

Daca obisnuiti sa ii dati copilasului o sticla cu lichid pentru a adormi, aceasta trebuie sa contina numai apa. Daca acesta nu adoarme fara sa simta gustul bauturii favorite, incercati ca in timp sa o diluati din ce in ce mai tare pe parcursul a doua, trei saptamani.

Dupa fiecare masa, stergeti dintii si gingiile bebelusului cu o compresa sterila sau betisor pentru a indeparta placa.

Contactati-ne!

Adresa: Str. Nicolae Titulescu,
                nr. 6, ap. 8
Telefon: +40 264.55.44.27
E-mail:     office@cronodent.ro

Orar

Consultati fiecare medic!
La sectiunea homeParteneri

Med Star