implantImplantologie

Se ocupa cu realizarea unor proteze (coronite, punti dentare, supraproteze) cu suport direct osos. Pentru aceasta se folosesc implanturi, cel mai frecvent tip surub pentru a realiza o fixare osoasa cât mai buna. Pe implanturi se ataseaza partea ce mimeaza o coroana de dinte slefuit pentru protetica, pe care se confectioneaza o coronita, o punte sau o supraproteza. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil.

implant

Doare? Cat de complicat este?

Disconfortul creat de inserarea unui implant nu este mai mare decat o extractie dentara. De durut nu doare, deoarece totul se realizeaza sub anestezie locala.

Ce fac dupa inserarea implantului?

De obicei se asteapta o perioada de 4-6 luni la mandibula si 6-8 luni la maxilar pentru ca osul sa se poata vindeca. Dupa aceasta perioada se ataseaza un surub de vindecare cu care se mai asteapta maxim 3 saptamani, apoi urmeaza faza finala cand pe implante se va realiza lucrarea dorita.

Care este rata de succes?

Rata de succes variaza in functie de starea de sanatate a pacientului, de tehnica operatorie, de calitatea si cantitatea osului si, cel mai important, de igiena pacientului. Daca sunt ingrijite corect, implantele dentare pot dura toata viata. Este necesar ca pacientul sa mearga regulat la control. Se considera ca implantele dentare au cea mai mare rata de succes dintre toate tratamentele stomatologice. Nu se cariaza. Insa atunci cand igiena orala nu este corecta, se poate dezvolta periimplantita - afectiune ce poate duce la infectarea tesutului din jurul implantului si, ulterior, la pierderea lui. Riscul de periimplantita este crescut la fumatori si la pacientii cu igiena orala deficitara.

Care sunt avantajele implantelor?

Reprezinta alegerea ideala in cazul pacientilor care nu au alta solutie decat o proteza mobila; nu se sacrifica integritatea dintilor vecini; din punct de vedere estetic, lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali; previn retractia gingiilor si resorbtia osului; rata de succes este cea mai mare fata de alte tratamente stomatologice

Contactati-ne!

Adresa: Str. Nicolae Titulescu,
                nr. 6, ap. 8
Telefon: +40 264.55.44.27
E-mail:     office@cronodent.ro

Orar

Consultati fiecare medic!
La sectiunea homeParteneri

Med Star